Tlf: 915 74 756

Inni Granskogen
Østegårdsv. 68
4915 Vestre Sandøya

Org. nr. 986 546 529

OM OSS

Velkommen til Vestre Sandøya! Skal du oppleve øya, er Inni Granskogen det beste stedet å starte! 

Inni Granskogen er navnet på et lite småbruk, midt på Sandøya utenfor Tvedestrand. Her tilbyr vi overnatting og opplevelser. Konseptet tar utgangspunkt i småbruket, som etter hvert skal bugne av bær og frukt – og kanskje også en sau eller to?

 

Som du kanskje forstår, så er vi helt i oppstarten. Men det skjer saker og ting hele tida, og litt om litt blir ting litt mer ferdig.

 

Vårt mål er å tilby en unik overnattingsopplevelse på Sandøya, slik at øyas spennende natur- og kulturlandskap blir tilgjengeliggjort for et større publikum enn i dag. Besøkende skal få en ”nær naturen-opplevelse” kombinert med komforten man forbinder med et hotell.

 

Småbruket Orkjerr ble forlatt på 1950-tallet. Den tidligere slåtte- og beitemarka ble rett og slett plantet igjen med tysk gran, og siden overlatt til seg selv og tilfeldighetene. Da vi kjøpte stedet i 2008, var det bare en tung granskog på eiendommen. Gradvis er vi nå i ferd med å ta kulturlandskapet tilbake. Småbruket er totalt 50 mål, hvorav nesten 30 mål ligger i naturreservatet Nordskogen.

Hvem er ”vi”?

 

Kristin: Utdannet pedagog, jobber i dag som barneskolerektor. Er en kløpper til å organisere og lede, men også til å utføre – enten det nå gjelder å snekre eller videreforedling av matråvarer. 

 

Kjartan: Er egentlig utdannet agronom ved Norges Landbrukshøgskole, og jobber i dag som rådgiver i kommunikasjonsbyrå.

 

Sandøya er en natur- og kulturperle utenfor Tvedestrand, hvor en iherdig gjeng med fastboende er i ferd med å bygge opp et spennende destinasjonsprodukt basert på lokale, stedegne opplevelser.

 

Sjekk ut mer om dette på Made On Sandøya!