top of page

OM OSS

Velkommen til Vestre Sandøya! Skal du oppleve øya, er Inni Granskogen det beste stedet å starte! 

Inni Granskogen er navnet på et lite småbruk, midt på Sandøya utenfor Tvedestrand. Her tilbyr vi overnatting og opplevelser. Konseptet tar utgangspunkt i småbruket, som etter hvert skal bugne av bær og frukt – og kanskje også en sau eller to?

 

Som du kanskje forstår, så er vi helt i oppstarten. Men det skjer saker og ting hele tida, og litt om litt blir ting litt mer ferdig.

 

Vårt mål er å tilby en unik overnattingsopplevelse på Sandøya, slik at øyas spennende natur- og kulturlandskap blir tilgjengeliggjort for et større publikum enn i dag. Besøkende skal få en ”nær naturen-opplevelse” kombinert med komforten man forbinder med et hotell.

 

Småbruket Orkjerr ble forlatt på 1950-tallet. Den tidligere slåtte- og beitemarka ble rett og slett plantet igjen med tysk gran, og siden overlatt til seg selv og tilfeldighetene. Da vi kjøpte stedet i 2008, var det bare en tung granskog på eiendommen. Gradvis er vi nå i ferd med å ta kulturlandskapet tilbake. Småbruket er totalt 50 mål, hvorav nesten 30 mål ligger i naturreservatet Nordskogen.

Foto: Stor badeengel, laget av Eyvind Hermansen, keramiker på Sandøya.

Hvem er ”vi”?

 

Kristin: Utdannet pedagog, jobber i dag som barneskolerektor. Er en kløpper til å organisere og lede, men også til å utføre – enten det nå gjelder å snekre eller videreforedling av matråvarer. 

 

Kjartan: Er egentlig utdannet agronom ved Norges Landbrukshøgskole, og jobber i dag som rådgiver i kommunikasjonsbyrå.

 

Sandøya er en natur- og kulturperle utenfor Tvedestrand, hvor en iherdig gjeng med fastboende er i ferd med å bygge opp et spennende destinasjonsprodukt basert på lokale, stedegne opplevelser.

 

Sjekk ut mer om dette på Made On Sandøya!

bottom of page